Focus weggespeeld door Desto

CULEMBORG Het weerzien met trainer Raymond Graanoogst is het eerste team van Focus'07 allerminst bevallen. In de uitwedstrijd tegen DESTO uit Vleuten werden de Culemborgers tegen het team van hun oud-trainer compleet weggevaagd: 0-7. Dat was nogal een deceptie na de winst vorige week op aartsrivaal Vriendenschaar.

Het duurde overigens nog tot de 25ste minuut voordat Focus '07 op achterstand kwam. Dit dankzij een penalty, na een overtreding in de Culemborgse zestien: 1-0. Toch gaf Focus zich bepaald niet gelijk gewonnen. Sterker nog: het kreeg in het slotkwartier van de eerste helft nog enkele goed kansen. Daarmee had de ploeg in ieder geval nog even het idee dat er in de tweede helft wat meer te halen was. Een 1-0-achterstand is immers nog te overzien.

Niets was helaas minder waar. De Culemborgers waren namelijk wel heel rustig geworden door de thee in de pauze want binnen een kwartier na de hervatting hadden ze al drie Vleutense treffers moeten incasseren: 4-0. Daarmee was de wedstrijd natuurlijk beslist. Focus is immers geen Chelsea. Een kwartier voor tijd vielen binnen twee minuten nog twee treffers, terwijl het in de 85ste minuut zelf nog 7-0 werd. Een ontluisterende nederlaag dus.

Over twee weken kan Focus zich thuis tegen Kockengen proberen te revancheren.