• Ab Donker

Focus'07 hekkensluiter na nieuwe tik

UTRECHT Focus'07 heeft opnieuw een dreun gekregen in de Derde Klasse. Op bezoek bij Voorwaarts verloren de Culemborgers met 3-1 en volgens assistent-trainer Abdel Ayachi had Focus'07 meer verdiend: ,,We zijn denk ik zeventig minuten lang heer en meester, maar uiteindelijk staan we met lege handen."

Want Focus'07 kwam op bezoek bij Voorwarts zelfs op voorsprong. Vlak na rust scoorde Dyan Baumgartner vanaf elf meter: 0-1. ,,Dat was zeker niet onverdiend. Daarna krijgen we nog een grote kans op de tweede treffer, maar die gaat er niet in." En vanaf dat moment ging het mis voor Focus'07. Voorwaarts ging opportunistisch spelen en bij Focus'07 moesten dan weer twee verdedigers met blessures naar de kant.

Voorwaarts werd dreigender en met de aanvallende tactiek werd twee keer gescoord binnen een paar minuten, waardoor Focus'07 plotseling achter stond. In de slotminuten werd het ook nog 3-1 uit een penalty. ,,Die overigens werd gegeven nadat de grensrechter al had gevlagd voor buitenspel van Voorwaarts, maar dit negeerde de scheidsrechter", legt Ayachi, assistent van trainer Charly Olf, uit.

Zo kreeg Focus'07 opnieuw een tik te verduren. De ploeg staat laatste in de Derde Klasse met slechts vier punten uit tien wedstrijden. Toch heeft Ayachi geloof dat Focus'07 er bovenop komt: ,,Het team is nog steeds hecht. We moeten gewoon wedstrijden gaan winnen, want alleen op die manier komt het vertrouwen terug.'