• Rias Immink
  • De circa 300 supporters van Focus vierden de doelpunten met onder meer rookfakkels.

    Theo van Dam

Focus'07 staat op in derby tegen Vriendenschaar: 'Hopelijk is dit kantelpunt'

CULEMBORG – Focus'07 verloor de eerste zes competitiewedstrijden, maar in de Culemborgse derby tegen Vriendenschaar wist de ploeg van trainer Charly Olf zich te herpakken. Focus'07 won met 2-1, vooral dankzij twee treffers van Amin Lakhal. ,,Een zeer welkome zege", aldus Olf.

Na 25 minuten viel de 1-0 voor de thuisploeg via Lakhal. Vriendenschaar kreeg ook kansen, maar benutte deze niet en na iets meer dan een halfuur spelen werd het 2-0 door een halve omhaal van opnieuw Lakhal.

Focus'07 wist de voorsprong te verdedigen in de slotfase, al maakte Vriendenschaar vijf minuten voor tijd nog wel de aansluitingstreffer: 2-1. Het was invaller Farid Bouzbib die met een schot de Focus-keeper verschalkte. Meer doelpunten vielen er echter niet in de derby, waardoor Focus'07 als grote winnaar van het veld stapte.

Een belangrijke zege voor de ploeg van trainer Olf. Zijn team verloor de eerste zes competitiewedstrijden. ,,Voor ons is dit een zeer welkome zege op het juiste moment", aldus de trainer van Focus'07. ,,De derby heeft bij ons het collectief versterkt, waardoor we met passie en inzet de overwinning over de streep hebben getrokken."

Focus'07 pakt dankzij de zege de eerste drie punten van het seizoen. De ploeg staat nu elfde en heeft nog maar drie punten minder dan Vriendenschaar. ,,Hopelijk is dit het kantelpunt en kunnen we dit elke wedstrijd opbrengen", sluit Olf af.