• Carole Rey.
  • Carole Rey.
  • Carole Rey.
  • Carole Rey.

Topprestatie door JO11-1 Focus

CULEMBORG Hoewel het seizoen nog maar pas begonnen is, speelden de JO11-1 dit weekend al mee in het Jan Bouman-toernooi bij SC Victoria '04 in Vlaardingen. Voor dit prestigieuze toernooi werd eind juni een plaats verdiend.

Van alle gespeelde wedstrijden werden er slechts twee verloren, maar dat staat in schril contrast met de gewonnen wedstrijden. Er werd gewonnen van De Graafschap, NAC Breda, FC Den Bosch, Sc Cambuur en FC Twente. En hoe!

Door de jongens en de dame van de JO11-1 werd flinke strijd geleverd. Werkelijk alles werd uit de kast gehaald. De keeper Dylan bleek uitstekend in vorm, de ijzersterke verdediging met Anna, Milan en Stan hield het hoofd koel, het technisch sterke middenveld met Adam, Toine en Damian speelde op zeer kundige wijze de briljante voorhoede met Tigo, Rutger en Jesse aan. Uiteindelijk volgde een finalewedstrijd om de 5e en 6e plaats. Het werd de eerste "interland" voor het team. Het uit Engeland afkomstige Luton Town FC bleek echter te sterk voor de moegestreden spelers uit Culemborg.

Het team van de coaches Mimoun Khiniti, Stef Ranshuijsen en teammanager Gerard Salari werd onder aanmoediging van de vele meegereisde ouders uiteindelijk 6e en was daarmee het hoogst geëindigde amateurteam - ja zelfs het enige amateurteam in de top 10 – en liet het 26 teams van amateurverenigingen, voetbalscholen en bvo's achter zich.

Winnaar van het Jan Bouman-Toernooi 2019 werd Royal Antwerp uit België, voor VVV Venlo en De Graafschap.