• foto Rias Immink

Vriendenschaar na overwinning door in de beker

CULEMBORG CVV Vriendenschaar heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de beker door zaterdag met 4-0 van SV Achterveld te winnen. Mede dankzij de hulp van onder 19-spelers Marcin Picaulima, Gill van Beurden en Naofel Chatouanie die hun debuut maakten bij het eerste elftal.

Aan het begin van de eerste helft was het wat rommelig bij Vriendenschaar omdat er een hoop nieuwe krachten waren toegevoegd aan de selectie wegens blessures en andere verplichtingen van de basisspelers. De bezoekers wisten dit echter niet te benutten en na een tijdje herpakte Vriendenschaar zich en drong het Achterveld terug. Bij het rustsignaal stond het nog 0-0 ondanks dat de thuisploeg een stuk sterker was.

In de tweede helft bleef Vriendenschaar de sterkere ploeg en Achterveld had niets meer in te brengen. Na ongeveer 70 minuten spelen viel dan eindelijk de verlossende 1-0, door een doelpunt van Joram Misbeek. Hierna was de verdediging van de bezoekers definitief gebroken en na 8 minuten maakte Misbeek de 2-0. Kort hierop maakte Mitchel van Dalen de 3-0 en besliste Ronan Hendriksen de wedstrijd met de 4-0.

Volgende week begint het reguliere seizoen voor Vriendenschaar thuis tegen streekgenoot SC Everstein.