• foto Rias Immink

    foto Rias Immink

Vriendenschaar uitgeschakeld in de beker

CULEMBORG CVV Vriendenschaar is er zaterdag niet in geslaagd door te gaan in de beker. Het werd in Culemborg 1-4 voor de bezoekers uit Huizen. Omdat dit de knock-outfase is, ligt Vriendenschaar er na het verlies dus uit.

In de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd. Na een kwartier was het Gill van Beurden die de score opende in het voordeel van de thuisploeg. Na ongeveer twintig minuten wist Huizen de stand weer gelijk te trekken en de teams gingen dus naar de catacomben bij een stand van 1-1.

Aanvankelijk leek het spelbeeld hetzelfde in de tweede helft maar in de 50ste minuut werd dit verstoord omdat Karim Bouzbib zijn tweede gele kaart kreeg en de thuisploeg dus nog maar met 10 man kwam te staan. Huizen wist hier optimaal gebruik van te maken want al in de 59ste minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Nog geen minuut later lag de bal opnieuw in het net en zo vervloog de hoop op de zege bij Vriendenschaar. Toen Rens van Vark ook een rode kaart kreeg was het definitief gedaan met Vriendenschaar en in de 75ste minuut zette Huizen de eindstand op het scorebord: 1-4.

Volgende week speelt Vriendenschaar thuis tegen Houten in de reguliere competitie.