• Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg

Volle bak voor JTVC-cursus bij Focus '07

CULEMBORG In de kantine van Focus '07 startte deze week de cursus JVTC (Jeugdvoetbal Trainer/Coach) met veel jeugdtrainers van de vereniging zelf.

De gehele cursus bestaat uit vier bijeenkomsten, die door de deelnemers allemaal bezocht moeten worden wil men het certificaat bemachtigen. De cursussen zijn verdeeld over de maanden oktober tot december en worden gegeven door de KNVB-docent Vrijwilligersopleidingen John Kaersenhout. Maar voordat hij de bedoeling van de cursus ging uitleggen, was het eerste Barend Nuyssenburgh van de Technische Commissie van Focus '07, die alle cursisten welkom heette. Hij sprak de hoop uit dat met deze cursus Focus '07 over meer gediplomeerde jeugdtrainers kan gaan beschikken, want de vereniging legt een traject af om na verloop van tijd een goed draaiende jeugdafdeling te hebben met hoogopgeleide trainers.

Er stond op deze eerste bijeenkomst heel wat op het programma, zoals de vernieuwingen die de KNVB heeft doorgevoerd bij het pupillenvoetbal. De pittige cursus wordt maandag 30 oktober voortgezet, gevolgd door maandag 20 november en maandag 11 december. Het geheel staat onder toezicht van de KNVB-jeugdcoördonator Jan Kroes.