• foto Rias Immink

    foto Rias Immink

Vriendenschaar begint 2017 met nederlaag

CULEMBORG CVV Vriendenschaar is er niet in geslaagd om de koppositie van de derde klasse D over te nemen. De Culemborgers konden door het gelijkspel van koploper VVZA de eerste plek bestijgen, maar daarvoor moest Vriendenschaar zelf wel weten te winnen. Op het eigen sportpark Terweijde verloor Vriendenschaar echter met 1-3 van het Arnhemse Eldenia, dat derde staat.

Vriendenschaar en Eldenia begonnen niet goed aan de wedstrijd. Beide ploegen maakten veel fouten waardoor de wedstrijd moeizaam op gang kwam. Vlak voor rust kwam Eldenia door een knappe goal wel op 0-1. In de tweede helft beet het elftal van Vriendenschaar flink van zich af. Servanio Martina scoorde de verdiende gelijkmaker. Vriendenschaar ging op zoek naar meer, maar het was Eldenia dat de wedstrijd won. Na een frommelgoal uit een vrije trap en een grote blunder achterin bij Vriendenschaar werd het uiteindelijk 1-3.

Volgend weekend gaat Vriendenschaar op bezoek bij Saestum uit Zeist, dat vijfde staat. Vriendenschaar staat zelf nog steeds op de tweede plek.