• Foto Rias Immink

Vriendenschaar blijft in spoor Hooglanderveen

CULEMBORG CVV Vriendenschaar doet nog altijd mee om het kampioenschap in de derde klasse. Na een waanzinnige eerste periode en een desastreuze tweede periode lijkt de ploeg van trainer Harry Buur in de derde periode weer in vorm. Vriendenschaar won alweer voor de vierde keer op rij. De Meer uit Amsterdam werd in eigen huis met 1-0 verslagen.

Alhoewel de uitslagen van de afgelopen doen vermoeden dat Vriendenschaar weer goed voetbalt, is het veldspel van de Culemborgers nog niet wat het eerst was. Vriendenschaar had tegen De Meer veel balbezit, maar wist hier nauwelijks kansen mee te creëren. Toch slaagde Vriendenschaar er in om de wedstrijd te winnen. Een kwartier voor tijd schoot aanvaller Joshua Cohen een vrije trap langs de Amsterdamse doelman. Daarmee werd ook de eindstand bepaald, want De Meer wist eigenlijk de hele wedstrijd geen vuist te maken.

Volgende week speelt Vriendenschaar op bezoek bij SV Zeist, dat zesde staat. Vriendenschaar staat vijf punten achter op koploper Hooglanderveen.