• Ab Donker

Vriendenschaar heeft geen kind aan Oranje-Wit

CULEMBORG Vriendenschaar heeft zaterdag degradatiekandidaat Oranje Wit gemakkelijk verslagen: 0-8. Vriendenschaar domineerde de gehele wedstrijd en het was nagenoeg eenrichtingsverkeer naar het doel van Oranje Wit.

De wedstrijd begon wat stroef, dit kwam volgens trainer Jesse Donker omdat ,,Vriendenschaar veel te moeilijk speelde in de eerste helft''. Toch openden de Culemborgers de score, omdat Oranje Wit helemaal niet aan spelen toe kwam, Maurits Nijenhof maakte de 0-1 voor de bezoekers. Hierna herpakte Oranje Wit zich enigszins maar Joram Misbeek gooide al snel roet in het eten door de 0-2 ruststand binnen te schieten.

Na de rust brak Vriendenschaar pas echt los, omdat ze veel simpeler gingen spelen volgens de trainer. Marwan Salama maakte de 0-3 gevolgd door Misbeek die de 0-4 en 0-5 binnenschoot en dus een hattrick op zijn naam kreeg. Hierna maakte Joël Martina de de 0-6 en Milan Minjon de 0-7. Jordi Waroux bezegelde het doelpuntenfestijn door de 0-8 binnen te schieten.

Door deze overwinning blijft Vriendenschaar op een punt achterstand en behoudt het zicht op  Voorwaarts en VVA Achterberg die samen de eerste plaats delen. Volgende week speelt Vriendenschaar thuis tegen laagvlieger Musketiers.