• Ab Donker

Vriendenschaar houdt aansluiting met koploper

CULEMBORG CVV Vriendenschaar blijft meedoen om de bovenste plaatsen in de derde klasse D. De Culemborgers liepen vorige week door ongunstige uitslagen bij andere wedstrijden de eerste periodetitel mis, maar Vriendenschaar staat momenteel wel op een mooie derde plaats. Dit weekend werd er ook gewonnen. Op bezoek bij Sporting'70 won Vriendenschaar nipt met 2-3.

Sporting'70 speelde beter in de eerste helft en kwam na twintig minuten op voorsprong toen een van richting veranderd schot niet houdbaar was voor Vriendenschaar-doelman Mark van Ingen. De Culemborgers trokken het duel in de tweede helft pas naar zich toe. Vlak na rust kopte aanvaller Abid el Idrissi raak uit een voorzet van middenvelder Farid Bouzbib, waarna twee minuten later Michael Soepnel op aangeven van diezelfde Farid Bouzbib binnenkopte. Halverwege de tweede helft maakte spits Joshua Cohen op aangeven van Abid el Idrissi de 1-3. Sporting vocht zich nog wel terug in de wedstrijd, maar verder dan 2-3 kwamen de Utrechters niet.

Vriendenschaar speelt volgende week een thuiswedstrijd tegen Zeist, dat achtste staat. Vriendenschaar staat zelf op de derde plaats met twee punten achterstand op koploper VVZA.