• Foto Rias Immink

    Rias Immink

Vriendenschaar houdt hoop op titel

CULEMBORG CVV Vriendenschaar hoeft de hoop op het kampioenschap nog niet op te geven. Het elftal van trainer Harry Buur staat vijf punten achter op koploper Hooglanderveen, maar met de huidige winreeks - de afgelopen vijf wedstrijden werden gewonnen - en de wedstrijd tegen Hooglanderveen van volgend weekend in het verschiet is de titel nog altijd mogelijk. Dit weekend werd er ook gewonnen. Roda'46 uit Leusden moest het hoofd buigen. Eindstand: 3-1.

Door Rijk Dersjant

@RijkDersjant

Volgende week wordt een belangrijke speelronde in de derde klasse D. De wedstrijd tussen koploper Hooglanderveen en nummer twee Vriendenschaar lijkt bepalend te gaan worden voor de eindstand. Een overwinning van Hooglanderveen zorgt ervoor dat de nummer één van de ranglijst het kampioenschap zo goed als zeker binnen heeft. Mocht Vriendenschaar winnen, dan ligt de titelstrijd weer helemaal open. Eerst moest Vriendenschaar echter nog met laagvlieger Roda'46 zien af te rekenen.

Daar leek het lang niet op. Vriendenschaar had het moeilijk tegen het zeer defensieve Roda. In de eerste helft kwam alleen aanvaller Illias Dahri tot een kansje. De bezoekers wisten wel te scoren. Na knullig balverlies bij Vriendenschaar stond het plots 0-1.

In de tweede helft toonde Vriendenschaar zich daadkrachtiger. Aanvaller Joshua Cohen liep een strakke voorzet van Michael Soepnel in het doel, waarna Cohen een kwartier voor tijd een voorzet van diezelfde Michael Soepnel over de keeper heen kopte. Roda'46 leek verslagen. Het werd uiteindelijk ook nog 3-1. Na een handsbal in het strafschopgebied van Roda scoorde Farid Bouzbib uit de gegeven strafschop.

Er zijn nog drie speelrondes in de derde klasse D. Zoals gezegd moet Vriendenschaar volgende week op bezoek bij Hooglanderveen. Daarna staan de uitwedstrijd tegen nummer vier VVZA uit Amersfoort en de thuiswedstrijd tegen Laren'99 nog op het programma. Vriendenschaar moet ze alle drie winnen om nog kans te maken op de titel.