• Ook het bestuur van Vriendenschaar is klaar voor de toekomst. Liggend Bianca Copier, geknield v.l.n.r. Huub van Oorschot en Chantal van Zwam. Staand v.l.n.r. Rini Pothuizen, Carry Brigitha, Franklin Roodnat en René van Dijk

    Hans Jobse

Vriendenschaar klaar voor de toekomst

¨CULEMBORG* Dat het goed gaat met Vriendenschaar is genoegzaam bekend. Het eerste elftal vierde vorige week het kampioenschap, maar ook bij andere teams zijn successen te vieren. De vele vrijwilligers zorgen ervoor dat de vereniging bloeit en vooruitstrevend is.

Het welpenvoetbal bij Vriendenschaar is al heel lang ingeburgerd. Deze groep in de leeftijd vanaf 4 jaar krijgt onder professionele leiding de eerste beginselen van het voetbal aangeleerd.

Vanaf komend seizoen kunnen kinderen vanaf 2 jaar bij Vriendenschaar terecht voor een nieuwe spelvorm: VOETJEBAL. Jongens en meisjes vanaf 2 jaar maken op een gestructureerde manier (samen met een ouder) kennis met een bal waarbij spel en plezier voorop staan. Veel ontwikkelingsgebieden komen aan de orde: op een speelse manier worden motoriek, balans en coördinatie verbeterd en de kinderen leren onder andere: kleuren benoemen, synchroon tellen en symbolen herkennen.


VOETBALTV Vriendenschaar start komend seizoen met VoetbalTV. Op het hoofdveld komen twee slimme camera's die alle wedstrijden op dit veld opnemen. Via de VoetbalTV App zijn deze wedstrijden live te volgen. Ook mooie acties kunnen worden gedeeld via deze app. Trainers/coaches kunnen alle wedstrijden terugkijken, taggen en eenvoudig analyseren met het video-analyse platform van VoetbalTV. Vriendenschaar onderzoekt de mogelijkheden om dit uit te breiden naar de andere velden op het sportpark.

HOOFD JEUGDOPLEIDING Vriendenschaar heeft Alwin van Steenis aangesteld als Hoofd Jeugdopleiding. Hij zal zorg dragen voor de uitvoering van het voetbalbeleidsplan, waaronder het begeleiden van alle jeugdtrainers, een goede overgang van de verschillende leeftijdscategorieën en het op een nog hoger niveau brengen van het voetbal bij Vriendenschaar. Dit zowel voor het recreatie- als het prestatievoetbal.

MEISJES EN VROUWEN Al jaren kan Vriendenschaar genieten van een florerende meisjes/vrouwenafdeling, met de Vrouwen1 als vlaggenschip. In de voetbalcommissie zitten twee coördinatoren die zich met meisjes- en vrouwenteams bezighouden. Aan de prestaties is te zien dat ook het niveau van de teams iedere keer omhoog gaat.

OVERKAPPING / STAANTRIBUNE Tussen het hoofdveld en veld 2 heeft Vriendenschaar een 2e tribune voor ogen. Binnenkort zal een aanvraag worden ingediend om dit plan ten uitvoer te brengen. De bedoeling is een gedeelte van de dijk tussen de twee velden te overkappen, zodat voor beide velden een staantribune wordt gerealiseerd.

Als er bij Vriendenschaar wordt getraind en gevoetbald zorgen de vele kantinemedewerkers er voor dat spelers, maar ook ouders en begeleiders elkaar vooraf en achteraf kunnen ontmoeten en iets kunnen drinken. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel en het bestuur vindt het daarom belangrijk dat de kantine altijd open is.

KUNSTGRAS In 2005 werden de eerste kunstgrasvelden bij Vriendenschaar aangelegd. Deze velden zijn dit jaar aan vervanging toe. In een prima samenwerking met de gemeente Culemborg zullen komende zomer op het hoofdveld en veld 3 nieuwe kunstgras toplagen worden neergelegd, zodat ook wat de velden betreft Vriendenschaar klaar is voor de toekomst.