• Ab Donker

Vriendenschaar klimt naar tweede plek

CULEMBORG CVV Vriendenschaar moest er hard voor werken, maar is er eindelijk in geslaagd om de neerwaartse spiraal van de afgelopen weken een halt toe te roepen. Op bezoek bij nummer tien Sporting'70 wonnen de Culemborgers verdiend met 0-1 door een goal van aanvaller Joshua Cohen. Vriendenschaar klimt nu weer naar plaats twee.

Hoewel de stand anders doet vermoeden zijn er in de wedstrijd tussen Sporting en Vriendenschaar vijf doelpunten gevallen. Vier van deze goals werden echter afgekeurd. Eerst werd een aanvaller van Sporting teruggefloten wegens buitenspel. In de slotfase van de wedstrijd werden ook twee Vriendenschaar-goals niet gegeven wegens buitenspel. Sporting leek daarna nog te scoren, maar op aanwijzing van de grensrechter besloot de scheidsrechter dat de bal de doellijn van Vriendenschaar niet volledig had gepasseerd en ook deze goal niet telde. Het enige geldige doelpunt werd gemaakt door aanvaller Joshua Cohen, die na een halfuur spelen op aangeven van Servanio Martina de 0-1 scoorde.

Vriendenschaar staat nu weer tweede, met een achterstand van vier punten op koploper Hooglanderveen. Volgend weekend speelt Vriendenschaar thuis tegen Wasmeer uit Hilversum, dat dertiende staat.