• foto Rias Immink

    foto Rias Immink
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg

Vriendenschaar knokt zich naar periodetitel

CULEMBORG CVV Vriendenschaar is winnaar van de tweede periode in de derde klasse D. De Culemborgers kwamen in eigen huis tegen ONA'53 uit Wageningen al vroeg op een 0-2 achterstand, maar door een geweldige comeback won Vriendenschaar alsnog met 5-2. Vriendenschaar is daardoor periodekampioen en mag sowieso deelnemen aan de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse.

Vriendenschaar begon uitermate zwak aan de wedstrijd en ONA'53 maakte daar goed gebruik van, want al na acht minuten stond er een 0-2 stand op het scorebord. Vriendenschaar kwam vlak voor rust op 1-2 door middenvelder Nick van der Horst. In de tweede helft liep Vriendenschaar door doelpunten van Servanio Martina, Bauke Bakker en Joshua Cohen (2x) uit naar een 5-2 voorsprong. ONA had na rust bijna niets meer in de wedstrijd in te brengen.

Vriendenschaar heeft door de overwinning niet alleen de periodetitel gewonnen, maar de Culemborgers zijn door het punterverlies van VVZA nu ook koploper. Volgende week speelt Vriendenschaar thuis tegen Sporting'70 uit Utrecht, dat tiende staat.