• Foto Rias Immink

  • Theo van Dam - Culemborg

Vriendenschaar knokt zich naar zege

CULEMBORG CVV Vriendenschaar laat zich van zijn sterkste kant zien in de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. OSV uit Oostzaan was eerder geen partij voor de Culemborgers en nu heeft Vriendenschaar ook de eerste wedstrijd tegen Abcoude gewonnen. Vriendenschaar vocht zich in de enorme hitte naar een 3-2 overwinning.

Het duel werd al vroeg ontsierd door een beangstigend tafereel. Vriendenschaar-doelman Rody Honingh kwam na een duel verkeerd op de grond terecht en had direct medische hulp nodig. De wedstrijd werd daardoor tijdelijk gestaakt. Toen de ploegen weer verder gingen kwam Vriendenschaar snel op voorsprong via Abid el Idrissi. Abcoude kwam terug tot 1-1, via Joshua Cohen stond het voor rust 2-1. In de tweede helft bracht een speler van Abcoude beide ploegen weer op gelijke hoogte. Joshua Cohen bracht de Culemborgers tien minuten voor tijd de zege met een rake kopbal.

Vriendenschaar moet volgend weekend in Abcoude de 3-2 voorsprong verdedigen. Slaagt Vriendenschaar daarin, dan promoveert het elftal van trainer Harry Buur naar de tweede klasse.