• Ab Donker

Vriendenschaar op matchpoint voor kampioenschap

CULEMBORG De laatste speelronde van de derde klasse D gaat buitengewoon spannend worden. Vriendenschaar, Houten en VVZA maken nog kans op het kampioenschap en de laatste speeldag moet gaan uitwijzen wie van de drie het gaat worden. Vriendenschaar heeft momenteel de meeste punten en maakt de grootste kans. Dit weekend wonnen de Culemborgers met 0-1 van Roda'46 uit Leusden.

Vriendenschaar speelde door de aanstaande druk op het kampioenschap enigszins nerveus en had het moeilijk met Roda'46. Vriendenschaar kwam halverwege de eerste helft wel op voorsprong door aanvaller Abid el Idrissi, die een strafschop benutte na een handsbal. Vriendenschaar kwam in het restant van de wedstrijd flink onder druk te staan, maar hield stand. Roda'46 eindigde de wedstrijd nog met tien man na een rode kaart.

Vriendenschaar is koploper in de derde klasse D met 54 punten, gevolgd door Houten en VVZA met respectievelijk 52 en 51 punten. Vriendenschaar speelt volgend weekend thuis tegen Wasmeer en moet winnen om kampioen te worden. VVZA en Houten kunnen nog kampioen worden als Vriendenschaar niet wint.