• foto Rias Immink

Vriendenschaar pakt koppositie

CULEMBORG Na een spannend duel heeft CVV Vriendenschaar op zaterdag 2 maart met 2-0 gewonnen van VVA Achterberg, waardoor het van diezelfde ploeg de eerste plaats heeft overgenomen.

door Marnix van Oort

Vriendenschaar kreeg de overwinning zeker niet in de schoot geworpen, de bezoekers waren gelijkwaardig en speelden af en toe zelfs beter dan de thuisploeg. Na een kleine 20 minuten werd Maurits Nijenhof één op één voor de keeper gezet waarna hij feilloos binnenschoot: 1-0. Hierna brak de wedstrijd los en hadden beide teams enkele goede kansen. Ondanks de kansen stond het bij rust nog steeds 1-0.

Na de pauze gingen de bezoekers nog aanvallender spelen om de achterstand weg te werken. Vriendenschaar trachtte de voorsprong te verdubbelen door steeds gevaarlijk te counteren. De tijd begon steeds meer te dringen voor de Utrechters en er gingen steeds meer mensen mee naar voren. In de 80ste minuut counterde Vriendenschaar een van de aanvallen van de bezoekers en schoot Joram Misbeek de bevrijdende 2-0 binnen. Daarna ebden de krachten bij Achterberg steeds verder weg en had Vriendenschaar de overwinning binnen.

Achterberg en Vriendenschaar staan nu gelijk in puntenaantal, Vriendenschaar heeft echter een beter doelsaldo waardoor het de eerste plek overneemt van de Utrechters. Volgende week speelt Vriendenschaar uit bij SV Achterveld.