• Ab Donker

Vriendenschaar pakt laatste titelkans niet

CULEMBORG Vriendenschaar had nog een klein beetje hoop op het kampioenschap in de derde klasse D. Daarvoor moest het op bezoek bij koploper Hooglanderveen winnen. Dat lukte niet. Vriendenschaar speelde niet slecht, maar zag de thuisploeg drie keer een achterstand rechtzetten. Het werd uiteindelijk 3 - 3.

Vriendenschaar kwam al vroeg op voorsprong in Hooglanderveen. Aanvaller Joshua Cohen rondde op aangeven van Michael Soepnel af. Collega-aanvaller Illias Dahri was ook trefzeker. Hij scoorde na goed voorbereidend werk van Joshua Cohen. Hooglanderveen wist na beide goals echter orde op zaken te stellen. De ruststand was daardoor 2-2.

In de tweede helft leek Vriendenschaar met de overwinning aan de haal te gaan. Een kwartier voor tijd scoorde Michael Soepnel een penalty, waarmee hij Vriendenschaar weer op voorsprong bracht. Tien minuten later beperkte Hooglanderveen opnieuw de schade, waardoor de wedstrijd in 3-3 eindigde.

Vriendenschaar staat twee wedstrijden voor het einde van de competitie vijf punten achter op Hooglanderveen, en lijkt de titel te kunnen vergeten. Volgend weekend speelt Vriendenschaar op bezoek bij VVZA uit Amersfoort, dat vierde staat. Vriendenschaar staat zelf derde.