• foto Rias Immink

    foto Rias Immink

Vriendenschaar pakt in ondertal een verdiend punt

CULEMBORG Vriendenschaar pakte in ondertal en vooral door keihard werken in de tweede klasse B West 1 zondag een verdiend punt tegen het Amsterdamse DCG. Op sportpark Terweijde werd het 2-2.

Het eerste gevaar kwam van de bezoekers. Doelman Mark van Ingen liet een bal los en met een halve omhaal miste Gary Bouwmeester het doel maar net. Twee minuten later werd een schot van Bauke Bakker na terugleggen door Joshua Cohen gekraakt.

Vriendenschaar had veelvuldig balbezit, maar de passing was bij tijden erg zwak. Veel gevaar kwam er dan ook niet voor beide doelen. De 0-1 zes minuten voor rust kwam uit de lucht vallen. Een corner werd door Van Ingen niet goed verwerkt. De terugvallende bal werd ineen ingeschoten. Bakker kreeg de bal op zijn hand. Penalty tegen en een rode kaart, veel te zware straf, voor Bakker. Chelton Linger stuurde Van Ingen de verkeerde kant op.

Meteen na rust kwam de tien Culemborgers langszij. Joram Misbeek zette op rechts uitstekend door en passte op Martijn Wuite. Deze nam de bal ineens op de slof en onder de doelman door: 1-1. Pal daarop had Lionel van Oorschot moeten scoren. Hij ging op kracht door en kwam vrij voor het doel. In plaats van aan te halen legde hij de bal breed in de voeten van een DCG-er.

Na ruim een uur spelen kwam DCG opnieuw door Linger op 1-2. Vriendenschaar bleef knokken. De ploeg viel aan, maar gaf ook ruimte weg. DCG verzuimde een honderd procent kans af te ronden. Vier minuten voor tijd volgde de beloning. Een vrije trap werd niet weggewerkt en invaller Servanio Martino schoot diagonaal laag raak: 2-2.

Bijna had Martina in de extra tijd de winst nog binnen gehaald. Zijn schot ging rakelings over.

Linksback Dirk-Jan In den Eng keek met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. ,,Ik heb doorlopend het idee gehad dat wij de betere ploeg waren. Maar als je met tien man komt te staan dan is niets logisch meer."

Trainer Harry Buur was trots op zijn ploeg. ,,Twee keer met tien man terug komen van een achterstand is uitstekend. We hebben een goede wedstrijd gespeeld en hadden denk ik meer verdiend. Ik denk dat Bauke geen rood had moeten krijgen. Een strafschop ok, want hij maakte hands. Maar verder was het het beschermen van het hoofd. Hoogstens geel."