• Ab Donker

Vriendenschaar pakt punt in het hol van de leeuw

CULEMBORG CVV Vriendenschaar heeft dit weekend met 2-2 gelijkgespeeld tegen directe concurrent VVA Achterberg. Doordat beide teams 1 punt kregen, staat Vriendenschaar nog steeds op de eerste plaats omdat het een beter doelsaldo heeft.

Aan het begin van de eerste helft was het Achterberg dat de boventoon voerde, na 10 minuten spelen werd het dan ook 1-0. Hierna kwam Vriendenschaar steeds beter in de wedstrijd en in de 25ste minuut trok Maurits Nijenhof de stand weer gelijk, 1-1. Beide ploegen hadden hierna nog kansen maar het bleef tot de rust 1-1.

Na rust opende Vriendenschaar sterker dan Achterberg en Anass Jijih maakte in de 65ste minuut de 1-2. Vijf  minuten later kreeg Vriendenschaar de kans om de wedstrijd op slot te gooien, de keeper van Achterberg haalde namelijk een doorgebroken speler neer en kreeg een rode kaart. Vriendenschaar kreeg hierdoor een penalty, deze werd echter gemist door Nijenhof en de spanning bleef in de wedstrijd.

Vijf minuten na de gemiste penalty kreeg Achterberg een vrije schop op zo'n 30 meter van het doel van Vriendenschaar.  De aanvoerder van de thuisploeg schoot de bal er hard en goed in waardoor het weer gelijk stond. Na dit doelpunt probeerden beide partijen het nog wel maar bleef het 2-2.

Volgende week speelt Vriendenschaar thuis tegen laagvlieger Oranje-Wit.