• Ab Donker

Vriendenschaar punt verwijderd van kampioenschap

CULEMBORG CVV Vriendenschaar heeft zaterdag met 1-2-gewonnen van Musketiers. De Culemborgers waren in het duel echter een schim van wat ze vorige weken waren.

Dat betekende overigens niet dat laagvlieger Musketiers beter was dan de bezoeker. Integendeel zelfs want Vriendenschaar was de betere ploeg in de eerste helft. In de 20ste minuut schoot Karim el Ghoulbzouri uit een vrije trap de blauw-witten op voorsprong. Bij het rustsignaal stond het nog steeds 0-1.

In de tweede helft behield Vriendenschaar de overhand en in de 55ste minuut maakte Corsin Vogtlander de 0-2 en leek er niets aan de hand voor de nummer één van de competitie. Rond de 70ste minuut kreeg Marco Scholman echter een rode kaart voor een overtreding op een speler van Musketiers. Hierdoor moest Vriendenschaar de resterende tijd met 10 man verder. In de 80ste minuut maakte Musketiers het weer spannend door de 1-2 te scoren. Vriendenschaar hield de resterende minuten echter stand en won.

Door deze overwinning is Vriendenschaar vrijwel zeker van het kampioenschap Bij een gelijkspel of overwinning tegen SVP is Vriendenschaar kampioen.