• THEO VAN DAM CULEMBORG
  • THEO VAN DAM CULEMBORG

Vriendenschaar thuis onderuit

Rijk Dersjant

@RijkDersjant

CULEMBORG Derdeklasser CVV Vriendenschaar is na een reeks overwinningen weer eens onderuit gegaan. In eigen huis verloor het elftal van trainer Harry Buur met 0 - 3 van Roda'46 uit Leusden. De spanning in de strijd om de derde plaats neemt daardoor weer toe.

Door het kampioenschap van SCH'44 zal de eerste periode vergeven worden aan de nummer drie op de ranglijst. Vriendenschaar - dat momenteel derde staat - had voorafgaand aan de wedstrijd tegen Roda uitstekende papieren voor die periodetitel door een voorsprong van vier punten op de nummer vier van de ranglijst.

Maar dan moesten de Culemborgers in eigen huis wel winnen van concurrent Roda'46. Het werd niks voor Vriendenschaar. Roda was bijna de hele wedstrijd de bovenliggende partij en won uiteindelijk afgetekend met 0 - 3. Bij rust was de stand nog 0 - 2.

Vriendenschaar staat ondanks de nederlaag nog steeds derde. Wel verkleinde HDS het gat met Vriendenschaar tot twee punten. Volgende week gaan de Culemborgers op bezoek bij Laren'99, dat zesde staat.