• Foto Rias Immink

Vriendenschaar verliest eerste wedstrijd van nieuwe jaar

CULEMBORG CVV Vriendenschaar is 2016 met een nederlaag begonnen. Het elftal van trainer Harry Buur wacht al sinds begin november op een overwinning, en ook tegen HDS uit Leersum won Vriendenschaar niet. Op het eigen sportpark Terweijde verloor het matige Vriendenschaar met 1 - 3. Vriendenschaar is daardoor de eerste plaats kwijt.

Vriendenschaar speelde de hele wedstrijd zeer matig. Het goede veldspel van voor de winterstop was bijna niet te zien tegen HDS. De bezoekers kwamen op 0 - 1 toen de bal na een redding van doelman Rody Honingh bij een speler van HDS belandde. Na rust werd het nog 1 - 1 door een doelpunt van Maurice Sporkslede. Vriendenschaar leek te gaan winnen toen HDS de wedstrijd met tien man moest afmaken wegens een rode kaart, maar het was de ploeg uit Leersum die won. Twee doelpunten uit vrije trappen bepaalden de eindstand op 1 - 3.

Vriendenschaar is door de nederlaag de eerste plaats op de ranglijst kwijtgeraakt aan Hooglanderveen. Volgend weekend speelt Vriendenschaar in eigen huis tegen Aurora uit Werkhoven, dat laatste staat.