• foto Rias Immink

    foto Rias Immink

Vriendenschaar verliest inhaalwedstrijd

CULEMBORG Vriendenschaar verloor de inhaalwedstrijd in de tweede klasse B West 1 zondag met 1-3 van Nieuw Utrecht. Een onnodige nederlaag. Waar de thuisclub weigerde de kansen te benutten daar was het rendement van de bezoekers vrijwel honderd procent.

Al na een minuut kreeg de thuisclub een lekker steuntje in de rug. Abid el Idrissi, terug van een schorsing, legde een lange bal precies op de borst van Joshua Cohen. Cohen controleerde prima en schoof de bal onder doelman Taner Aydin door.

Het was de opmaat voor een boeiende, maar zeker geen goede wedstrijd. Serdar Akkarat zorgde na zes minuten voor het eerste gevaar aan de andere kant. Zijn schot van twintig meter zeilde net over. Uit een voorzet van Raoul Pengel schoot Aegon Ignatia namens de bezoekers op de paal.

Na ruim een kwartier zette Joram Misbeek Cohen vrij voor het doel. Cohen schoot slordig tegen Aydin aan. Omar Arskan zorgde voor het volgende gevaar. Doelman Mark van Ingen kwam ver zijn doel uit en had geluk dat hij de voorzet van Arskan nog kon raken.

Vreemd was de beslissing van arbiter Krop om doelman Aydin geen rood te geven toen deze Cohen bij een snelle uitval neerlegde. De scheidsrechter zag er zelfs geen vrije trap in. Nadat El Idrissi net over had geschoten, viel in de omschakeling de 1-1. De snelle uitval van Nieuw Utrecht werd door een bekeken schot van Akkarat afgerond.

In de extra tijd voor rust was Nieuw Utrecht nog gevaarlijk. Ignatia werd helemaal vrij gespeeld, kon de hoek uitkiezen maar raakte de benen van Van Ingen.

Na de pauze gaf El Idrissi Nick van der Horst een mooie schietkans. Aydin reageerde prima. De beste kans was voor Cohen opnieuw na een pass van El Idrissi. Cohen miste vlak voor de doelman echter geheel. Een schitterende vrije trap van Dirk Jan In den Eng kwam via de paal het veld weer in.

Een schot van Servanio Martina en een vrije trap van Martijn Wuite waren een prooi voor de doelman van de bezoekers. Dertien minuten voor tijd kwam Van Ingen er bij een dieptepass uit. Hij miste de bal, maar Nieuw Utrecht talmde zo lang dat Van Ingen alsnog het schot kon stoppen. De terugspringende bal werd door Nabil Lakbach alsnog afgerond: 1-2.

In de blessuretijd maakte Raoul Pengel er nog 1-3 van.