• Theo van Dam
  • Theo van Dam
  • Theo van Dam

Vriendenschaar verliest van Elinkwijk

CULEMBORG Vriendenschaar verloor in de tweede klasse B West 1 op eigen veld van de nummer vier van de ranglijst Elinkwijk met de geflatteerde cijfers van 2-5.
De thuisclub kwam al snel op voorsprong. Joram Misbeek raakte de paal en de terugspringende bal werd door Farid Bouzbib afgerond: 1-0. Lang duurde de vreugde over de voorsprong niet, want binnen vijf minuten makten de bezoekers alweer gelijk: 1-1.
Opnieuw kwamen de Culemborgers op voorsprong. Drie minuten na de gelijkmaker kopte Servanio Martina een corner van Bouzbib in de touwen: 2-1. Havlerwege de eerste helft verloor Vriendenschaar de bal op het middenveld. In de omschakeling schoot Elinkwijk prima in. Doelman Denzel Muradin redde nog wel, maar was kansloos op de rebound: 2-2.
Beide teams kregen in de aantrekkelijke eerste helft voor rust nog de nodige mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer. Na rust waren de kansen voor de Utrechters. Nadat Muradin prima had gered was hij kort daarop kansloos bij een vrije trap: 2-3.
Elinkwijk strandde verschillende keren op doelman Muradin. Vriendenschaar kreeg slechts een kans, invaller Jaffar Ahmidout werd ternauwernood van de gelijkmaker af gehouden.
Vier minuten voor tijd counterde Elinkwijk naar de 2-4 en was de wedstrijd gespeeld. In de slotseconden werd het nog 2-5 ook.