• Theo van Dam
  • THEO VAN DAM CULEMBORG

Vriendenschaar verstevigt derde plek

CULEMBORG CVV Vriendenschaar staat er nog steeds goed voor in de bovenste regionen van de derde klasse D. Het elftal van Harry Buur staat nu op de derde plek en heeft daarmee recht op een plek in de nacompetitie aan het einde van het seizoen. Ook dit weekend won Vriendenschaar. In eigen huis versloeg Vriendenschaar de nummer laatst VEP uit Woerden met 3 - 0.

Door het vroege kampioenschap van SCH'44 is duidelijk dat ook de nummer twee in de competitie zich als plaatsvervangend periodekampioen van de eerste periode - die door SCH'44 werd gewonnen - plaatst voor een plek in de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. Omdat nummer twee Brederodes echter al een periodetitel heeft, zal de nummer drie van de competitie die plek in de nacompetitie krijgen. Makkelijker gezegd: ook de derde plaats (waar Vriendenschaar nu op staat) geeft recht op nacompetitie om promotie naar de tweede klasse.

VEP was op voorhand de ideale tegenstander om die derde plek te verstevigen. De Woerdenaren staan onderaan in de competitie en Vriendenschaar won eerder dit seizoen al met 1 - 3 bij de hekkensluiter. De thuisploeg had het echter zichtbaar moeilijk met VEP. Vriendenschaar speelde slordig en ook de stromende regen en harde wind maakten het niet makkelijk om het verzet van de bezoekers te breken. Sterker nog: VEP had al na een kwartier op 0 - 1 kunnen komen, ware het niet dat verdediger Niek Amelink de bal met een uiterste poging nog uit het doel wist te krijgen. Pas vlak voor rust begon Vriendenschaar echt te voetballen. Na een aantal mooie combinaties tussen aanvaller Illias Dahri en middenvelder Farid Bouzbib was het uiteindelijk spits Wesley Hazenberg die de bal het laatste zetje gaf en de thuisploeg met een 1 - 0 voorsprong liet rusten.

De tweede helft ging Vriendenschaar een stuk gemakkelijker af. Het elftal van Harry Buur had controle over het spel en zonder groots te spelen heeft Vriendenschaar de bezoekers geen kans gegeven om terug te komen in de wedstrijd. Uiteindelijk liep de score uit naar 3 - 0. Wesley Hazenberg schoof de bal na een mooie solo van Boaz Souhuwat binnen en invaller Maurice Sporkslede maakte uit een counter de derde treffer.

Vriendenschaar-trainer Harry Buur keek na afloop alvast even vooruit op het resterende programma. 'Zoals het er nu uitziet is de kans zeker aanwezig dat wij de nacompetitie gaan halen. We hebben geen hele moeilijke tegenstanders nog voor de boeg en als we blijven winnen wordt die kans dat wij het halen steeds groter. Ik denk ook dat als we derde worden wij ook echt in die nacompetitie thuishoren. Als je het op basis van de ranglijst en niet met een periodetitel haalt geeft dat toch een beter gevoel.'

Vriendenschaar blijft door de overwinning op de derde plaats staan met twee punten voorsprong op nummer vier HDS. Volgende week gaat Vriendenschaar op bezoek bij Forza Almere, dat elfde staat.