• Theo Beumer

Vriendenschaar wint eerste periode

Rijk Dersjant (@RijkDersjant)

CULEMBORG CVV Vriendenschaar is nu ook officieel periodekampioen in de derde klasse D. Na de 4-1 overwinning op Sporting'70 uit Utrecht kon de vlag al uit omdat Vriendenschaar alleen in theorie nog in te halen was, maar nu is zelfs dat niet meer mogelijk. Vriendenschaar won dit weekend met 1-3 van Wasmeer uit Hilversum en is winnaar van de eerste periode.

De cijfers van Vriendenschaar zijn dit seizoen buitengewoon indrukwekkend. Tien officiële wedstrijden leverden eenzelfde aantal overwinningen op (zeven in de competitie, drie in de beker) en daardoor staat Vriendenschaar al na zeven speelrondes eenzaam bovenaan in de derde klasse. Ter vergelijking: Hooglanderveen - dat tweede staat - heeft zeven punten minder en werd daarnaast in de eerste speelronde met 7-1 opgerold door Vriendenschaar.

Tegen Wasmeer kwam Vriendenschaar vroeg op 0-1 door een goal van Abid el Idrissi. In de tweede helft maakte de thuisploeg gelijk, maar door doelpunten van Michael Soepnel en Joshua Cohen wonnen de Culemborgers uiteindelijk met 1-3.

Komend weekend speelt Vriendenschaar in de beker thuis tegen derdeklasser Lopik.