• Theo van Dam

Vriendenschaar wint gemakkelijk

CULEMBORG CVV Vriendenschaar heeft zaterdag met 4-1 gewonnen tegen Achterveld. Hierdoor blijft Vriendenschaar meedraaien in de top.

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de overleden trainer van de MO-17 Rien de Vries. De teams openden op gelijke sterkte alleen kreeg Vriendenschaar na 5 minuten al een meevaller want Joel Martina schoot met wat geluk de onverwachte 1-0 binnen. Vriendenschaar drukte na deze treffer echter niet door maar liet Achterveld terugkomen in de wedstrijd. Na een half uur van aanvallen van Achterveld kwam de thuisploeg er weer uit met Lionel van Oorschot die de 2-0 binnenschoot. Niet veel later maakte Martina ook de 3-0; dit was tevens de ruststand.

Na rust gebeurde er vrij weinig, tot de 76ste minuut toen een speler van Achterveld zijn tweede gele kaart kreeg en dus kon vertrekken. Zodoende speelde Achterveld de rest van de wedstrijd met 10 man. Achterveld gaf echter niet op en bleef jagen. Dat werd beloond met een sprankje hoop: 3-1. Deze hoop was echter van korte duur want Martina maakte zijn derde van de dag en bezegelde de wedstrijd: 4-1.

Volgende week speelt Vriendenschaar uit tegen DSVA