• Theo van Dam

Vriendenschaar wint ruim bij hekkensluiter

CULEMBORG CVV Vriendenschaar heeft zich gerevancheerd voor de enigszins beschamende bekeruitschakeling tegen vierdeklasser ASV'65 uit Ankeveen. Het elftal van trainer Harry Buur werd door een mindere ploeg uit het bekertoernooi gegooid, maar liet zich niet weer verrassen door een zwakkere tegenstander. Op bezoek bij HDS uit Leersum won Vriendenschaar dit weekend overtuigend met 0-5.

Vriendenschaar was vanaf het begin de sterkere ploeg en kwam al na tien minuten op voorsprong door aanvaller Abid el Idrissi. In de twintigste minuut verdubbelde Abid el Idrissi de voorsprong. De spits kopte een vrije trap van middenvelder Farid Bouzbib binnen.

In de tweede helft kon HDS het sterkere Vriendenschaar niet bijbenen en werd het uiteindelijk 0-5. Middenvelder Michael Soepnel scoorde vlak na rust uit voorzetten van aanvallers Joshua Cohen en Abid el Idrissi de derde en vierde treffer. Een kwartier voor tijd viel de vijfde goal. Joshua Cohen rondde een steekpass van achteruit kundig af.

Vriendenschaar is er ondanks de royale overwinning niet in geslaagd de eerste periode te winnen. Wel is het elftal van trainer Harry Buur geklommen naar de derde plek, met nog maar twee punten achterstand op koploper VVZA uit Amersfoort. Volgend weekend speelt Vriendenschaar op bezoek bij Sporting'70 uit Utrecht, dat zesde staat.