Vriendenschaar wint simpel

CULEMBORG Derdeklasser CVV Vriendenschaar is gestegen naar de derde plaats op de ranglijst. In eigen huis won het elftal van trainer Harry Buur ogenschijnlijk makkelijk van Victoria uit Loosdrecht. Zonder ook maar een kans weg te geven trok Vriendenschaar de overwinning over de streep. Het werd 2 - 0.

Beide ploegen begonnen angstig aan de wedstrijd. Vriendenschaar durfde niet echt druk op de bezoekende verdediging uit te oefenen en Victoria hield daardoor in de eerste twintig minuten makkelijk stand. In de 21ste minuut opende Vriendenschaar-aanvaller Maurice Sporkslede de score door na een geweldige crosspass van verdediger Fabian van der Wel de bal in een keer binnen te schieten. In de tweede helft kwam Vriendenschaar op 2 - 0 na een kalm afgemaakte penalty van Michael Soepnel. Er ging aan de strafschop nog een twijfelachtige rode kaart voor een speler van Victoria vooraf. Tegen tien man kon Vriendenschaar de wedstrijd probleemloos uitspelen. De bezoekers hebben gedurende de hele wedstrijd geen kans kunnen creëren.

De Culemborgers staan door de overwinning nu op de derde plaats. Volgende week moet Vriendenschaar op bezoek bij koploper SCH'44 uit Harmelen, dat - op één wedstrijd na - alles won. Bij een overwinning is er nog een kleine kans dat Vriendenschar de tweede periode wint. Voorwaarde is wel dat zowel Brederodes als De Meern volgende week punten morsen.