• Foto Rias Immink

Vriendenschaar zakt naar vierde plek

CULEMBORG Eind oktober leek er in de derde klasse D geen twijfel meer over wie er kampioen ging worden. CVV Vriendenschaar won de eerste acht wedstrijden van het seizoen allemaal en stond eenzaam aan kop. Sinds die reeks won Vriendenschaar echter nog maar één wedstrijd en ook tegen Brederodes werd niet gewonnen. Vriendenschaar verloor met 0-1.

Brederodes leek aanvankelijk een tegenstander bij uitstek om weer eens van te kunnen winnen. De ploeg uit Vianen is al bijna het hele seizoen in degradatiegevaar en Vriendenschaar had een overwinning nodig om koploper Hooglanderveen niet nog verder te laten uitlopen. Opnieuw kreeg Vriendenschaar echter een deceptie te verwerken, want Brederodes vocht zich naar een 0-1 winst. Vriendenschaar maakte het duel daarnaast met tien man af. Vlak voor rust werd aanvaller Abid el Idrissi met rood van het veld gestuurd.

Volgende week staan er inhaalwedstrijden op het programma. Het weekend daarna speelt Vriendenschaar bij Sporting 70 uit Utrecht, dat tiende staat.