• Ab Donker

Vriendenschaar zet opmars door

CULEMBORG In de tweede klasse B West 1 zondag zette Vriendenschaar de opmars van de laatste weken door. In Vleuten wonnen de Culemborgers met 2-4 van PVCV. Het was de derde opeenvolgende overwinning.

De bezoekers kwamen ijzersterk uit de startblokken. In de eerste helft had PVCV niets in te brengen. Joshua Cohen opende de score voor zijn ploeg: 0-1. Door Abid el Idrissi werd het 0-2 en Mrtijn Wuite zette Vriendenschaar al snel op rozen: 0-3.

Na die overdonderende start zakte Vriendenschaar wat weg alsof de wedstrijd al gespeeld was. Vijf minuten voor de pauze deed de thuisclub echter wat terug: 1-3. Daardoor was de tweede helft opeens geen formaliteit meer.

De Culemborgers hadden deze waarschuwing goed ter harte genomen. Servanio Martina bracht de marge al snel weer op drie: 1-4. PVCV gaf nog niet af en kwam terug tot 2-4. Verder kwam de ploeg niet.

Een tegenvaller voor Vriendenschaar was de rode kaart die doelman Mark van Ingen tien minuten voor tijd kreeg. Hij kwam zijn doel uit en maakte hands buiten het strafschopgebied.