Winnaars Burgerweeshuis schoolschaaktoernooi

TIEL Woensdagmiddag 28 januari werd het 7e Burgerweeshuis schoolschaaktoernooi gehouden. Achttien teams met totaal 72 spelers en speelsters streden in een bomvolle zaal om de felbegeerde bekers en de wisselbeker. Het toernooi werd georganiseerd door Theo van Bijsteren en Dirk van Zetten van schaakvereniging Rivierenland en mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor het Burgerweeshuis in Tiel.

Veel basisscholen laten de training geven door ervaren trainers van schaakvereniging Rivierenland. Het schaakniveau ligt hierdoor ieder jaar weer hoger. Analytisch en methodisch leren denken via het schaakspel heeft een positieve invloed op het denken en de ontwikkeling van kinderen, zo heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond. Het toernooi werd gewonnen door de Rehobothschool 1 uit Ochten. Tweede werd Kastanjeboom 2 uit Erichem en derde werd Kastanjeboom 1.

Een bijzondere prestatie leverde de Blinkschool uit Culemborg waar sinds twee jaar door trainers van Rivierenland wordt lesgegeven. Het team eindigde op een fraaie zesde plaats in een veld van 18 teams.

Naast de wisselbeker kregen de leerlingen van het winnende team een gratis lidmaatschap van schaakvereniging Rivierenland uit het nabij gelegen Buren aangeboden.

Bij een aantal teams is er belangstelling om via een lidmaatschap bij schaakvereniging Rivierenland aanvullende training te krijgen en als jeugdteam in de externe competitie van de Stichts Gooise Schaakbond te gaan spelen. Verder konden de leerlingen tijdens het toernooi enkele schaakproblemen oplossen.

Voor de winnaars Wesley en Arthur waren mooie prijzen beschikbaar.

De prijzen werden uitgereikt door mevrouw Mya van Amersvoort van het Burgerweeshuis.

Veel meer foto's van dit evenement staan op www.svrivierenland.nl.