• Ab Donker

Zes treffers Misbeek in monsteroverwinning Vriendenschaar

CULEMBORG CVV Vriendenschaar boekte dit weekend een monsteroverwinning. Uit  bij DVSA werd met 2-9 gewonnen. Volgens trainer Jesse Jonker was het ,,geen geflatteerde uitslag'' en was het een ,,verdiende overwinning''.

Vriendenschaar opende de wedstrijd erg sterk en DVSA had vanaf het begin niets in te brengen. Joel Martina schoot al snel de 1-0 binnen en dat was pas het eerste doelpunt van de vele die zouden volgen. Want niet veel later schoot Joram Misbeek achtereenvolgens de 2-0, 3-0, 4-0 en 5-0 binnen, een hattrick en nog een extra goal dus, soms ook wel een quattrick genoemd. Het stond hiermee al 5-0 na de eerste helft.

In de tweede helft ging Misbeek vrolijk verder met scoren en maakte hij ook de 6-0. Vincent Zuurmond nam er daarna eentje voor zijn rekening en schoot de 7-0 binnen. Misbeek maakte er hierna nog een en bekroonde zijn tweede hattrick van de dag: 8-0. Hierna deed Vriendenschaar het wat rustiger aan en liet DVSA komen. ,En dat deden ze, want de thuisploeg maakte de 8-1 en de 8-2.. Toch was het Vriendenschaar dat de laatste treffer van de dag liet noteren want Vincent Zuurmond maakte voor het eindsignaal nog de 9-2.

Volgende week speelt Vriendenschaar thuis tegen Uchta.