• Tim de Kroon

    Sarah Romijn

Tim de Kroon, lijsttrekker GroenLinks

CULEMBORG ,,Ik kom uit Culemborg en voel mij verbonden met de stad. Rijk aan cultuur en historie, met prachtige uiterwaarden en een centrale ligging. Na mijn studietijd in 2014 kwam ik snel terug om hier te wonen én de politiek in te gaan. Graag wil ik op deze plek van betekenis zijn. "

door Brigitte Vergouwen

Politieke ervaring

,,Op mijn 18e werd ik lid van 'DWARS', de jongerenorganisatie van GroenLinks. Toen woonde ik in Leiden en heb ik met andere GroenLinkse jongeren een lokale afdeling opgericht. Ik werd steeds actiever in de politiek en wilde raadslid worden, maar wel in Culemborg. Dat gebeurde in 2016 en sinds 2017 ben ik fractievoorzitter en lijsttrekker, met een sterk team."

,,Inspirerend vind ik mensen als Mahatma Gandhi en Martin Luther King. Zij bleven trouw aan zichzelf en bereikten van daaruit verandering. Nu ben ik blij met Jesse Klaver als leider van GroenLinks. Hij spreekt mensen aan met een boodschap van hoop en verbinding. Zelf ben ik optimistisch, idealistisch en gedreven. Ik wil een uitnodigend raadslid zijn, zodat inwoners en raadsleden hun verhaal met mij delen. En dat mensen zeggen 'Tim, die staat voor cultuur en sociaal beleid'."

GroenLinks

,,GroenLinks is gericht op een duurzame, groene toekomst. De drie prioriteiten van GroenLinks zijn gelijke kansen, een schone wereld en een veilige stad waar alle bewoners zich thuis voelen. Dat wil ik voor Culemborg bereiken."

Culemborg

,,We willen dat inwoners, organisaties en ondernemers zich uitgenodigd voelen om mee te doen. Dat begint met een open houding, luisteren en een politiek waarin het niet gaat om elkaar vliegen afvangen, maar juist om samenwerken. GroenLinks vindt dat er beter gebruik gemaakt moet worden van de kennis en kunde die er in de stad is, door mensen direct vanaf het begin te betrekken."

Culemborg na 700 dagen

,,Aantrekkelijke fietsverbindingen met fiets- en voetgangerstunnel bij het station, fietsbrug over de Lek en Vianense Poort als fietsstraat. Verdere stappen naar duurzaam en betaalbaar wonen in een groene buurt, met ruimte voor vernieuwende concepten. Culemborg energieneutraal in 2040.

Snel de juiste zorg en ondersteuning. Aandacht voor ouderen."

,,Discriminatie gaan we tegen. Gestart met experiment regelarme bijstand op weg naar basisinkomen."

,,Alle jongeren krijgen kansen op onderwijs, stages en werk en er is voor hen een fijne plek voor activiteiten en ontmoeting."

,,De binnenstad is levendiger en de Spoorzone laat zien wat Culemborg te bieden heeft met duidelijke bewegwijzering en fiets- en wandelroutes. Goed voor alle ondernemers. Politiecapaciteit op sterkte en investeren in welzijnswerk en preventie."

,,Culemborg staat bekend als Cultuurstad en theater De Fransche School is gerenoveerd.

Inwoners genieten van de uiterwaarden en een schone Redichemse Waard."

Coalitie

,,GroenLinks wil verandering brengen. Om echt open en eerlijk samen te werken mét de stad. De keuze is nu aan de kiezer.