• Bij Meubelstoffeerderij Chris de Leeuw is er keuze uit ongeveer 5000 stoffen.

    Aafje van IJzendoorn

14 jaar Meubelstoffeerderij Chris de Leeuw

CULEMBORG Chris de Leeuw en Pieta de Leeuw runnen samen inmiddels al 14 jaar een eigen bedrijf: Meubelstoffeerderij Chris de Leeuw. Wanneer u uw meubels wil laten stofferen of herstofferen, bent u bij meubelstoffeerderij Chris de Leeuw aan het juiste adres. "Wij stofferen alle meubels die je je maar kunt bedenken", zegt eigenaar Chris de Leeuw.

door Aafje van IJzendoorn

Naast het herstofferen van meubels, verkoopt De Leeuw ook diverse materialen als meubelstoffen, leder en vullingen. Verder verkoopt het bedrijf ook verzorgingsproducten voor meubels.

Chris heeft al ruim 40 jaar ervaring als stoffeerder. In die tijd is er veel veranderd vertelt zijn vrouw Pieta. "Vroeger belde er iemand en bezochten we de klant thuis. Tegenwoordig kunnen klanten via de website met de stoffentool het gekozen meubel visualiseren en offertes aanvragen. Het is fijn voor de klant dat er direct een prijsindicatie gemaakt kan worden. Dit blijft natuurlijk altijd een indicatie."

WERKWIJZE "Het is handig als de klant zelf met een foto komt van hoe het meubelstuk eruitziet. We kunnen dan adviseren welke stof geschikt is. Dit komt omdat niet iedere stof op ieder meubel past. Vooral als het om een patroon gaat", vertelt Chris. "De werkwijze is namelijk als volgt: de klant stuurt een foto of komt met een foto van het te stofferen meubelstuk langs. En aan de hand van die foto kan er direct een prijsindicatie gegeven worden. Handig is om met een stoel langs te komen. Deze wordt dan bekeken en opgemeten en de klant krijgt gelijk een offerte. Bij grote meubelstukken is het mogelijk een afspraak te maken om thuis langs te komen. Er wordt dan opgemeten en een vrijblijvende offerte gemaakt."

KWALITEIT VOOROP Bij Meubelstoffeerderij Chris de Leeuw is er keuze uit ongeveer 5000 stoffen. "Wij hebben een hele grote collectie en een ruime keuze stoffen van bekende leveranciers. Hierdoor kan ik in principe alles leveren. De collectie bestaat uit meubelstoffen, buitenstoffen, stoffen voor de zorgsector, leder en kunstleder. Wanneer de klant hier langskomt is het geen probleem de stalenboeken met diverse stoffen, kleuren en patronen mee naar huis te nemen. Soms kan een kleur toch net wat anders uitpakken, daarom lopen we met de klant ook vaak even naar buiten." Kwaliteit staat bij de meubelstoffeerderij voorop. "Kwaliteit vinden wij een belangrijk aspect. Wanneer de stoffen van goede kwaliteit zijn, kunnen ze nog jaren mee", zegt Pieta.

PLANNING De meubels worden zo ingepland dat ze maandag gehaald of gebracht worden en op vrijdag weer in huis staan. "We werken met een strakke planning, zodat de klant binnen een week het meubelstuk weer terug heeft. Dit is zowel voor onszelf als voor de klant erg fijn", zegt Pieta.

Meubelstoffeerderij Chris de Leeuw is van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur geopend. Zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur. 's Avonds op afspraak.

Meer informatie: 

Meubelstoffeerderij Chris de Leeuw
Parallelweg west 19
4104 AX Culemborg

Tel.: (0345) 520607
Fax: (0345) 701159

Info@stoffeerderij-deleeuw.nl
www.stoffeerderij-deleeuw.nl