• Aemotion
  • Aemotion
  • Aemotion
  • Aemotion
  • Aemotion
  • Aemotion
  • Aemotion

Aansprekende winnaar bij sprankelend ondernemersgala

CULEMBORG PLUS Giel Smits en DS Events zijn de grote winnaars geworden van het sprankelende ondernemersgala in het Event Center in Culemborg.

De twee categorieën, de beste ondernemer van de afgelopen 700 dagen en voor de komende 700 dagen, hadden met hun benaming een knipoog naar Culemborg 700. De avond begon met een heerlijk diner, verzorgd door het Event Center en natuurlijk de feestelijke entree van de genomineerden in de gala-auto's van Autobedrijf Visscher en Autobedrijf De Waal. Het werd een onvergetelijke avond voor de ruim 180 aanwezigen, in een ongedwongen sfeer. Jochem van Gelder maakte er met zijn presentatie, geassisteerd door Huub van Oorschot, een feestje van en de medewerkers van de dinnershow 'Dreamfactory' zorgden voor de muzikale omlijsting.

Deze succesvolle avond krijgt een vervolg over 2 jaar, dus de winnaars mogenhun titel 2 jaar dragen.

BESTE ONDERNEMER PLUS Giel Smits werd uitgeroepen tot ''De beste ondernemer van de afgelopen 700 dagen'' in Culemborg. Hij kreeg zowel van de vakjury als de publieksjury de meeste stemmen.

Giel lacht en vertelt dat hij niet verwacht had te zullen winnen: ,,Natuurlijk, als er drie genomineerden overblijven, heb je eenderde kans. In mijn beleving was het voor zowel de vakjury als de mensen in de zaal superlastig om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Maar de organisatie heeft toch een aantal criteria bedacht waar iedereen mee uit de voeten kon. Duurzaamheid bijvoorbeeld en lokale betrokkenheid. Aan de hand van voorbeelden hebben we uitgelegd hoe we daarmee omgaan.''

Giel Smits is 19 jaar geleden als zelfstandig ondernemer gestart in een omgebouwde gymzaal aan de Jan van Riebeeckstraat. Veertien jaar geleden heeft hij zijn supermarkt op winkelcentrum Parijsch geopend. ,,Ik heb heel lang gezegd dat ik juist geen ondernemer wilde worden. En nu ben ik ondernemer van het Jaar in Culemborg, zo gek kan het lopen.'' Maar voor Giel blijft het niet alleen bij deze uitverkiezing. Vorig jaar is zijn winkel tweede geworden in de landelijke PLUS-verkiezing. Dit jaar gaat hij voor plaats één. ,,We willen met onze winkel altijd bij de besten horen en onze grenzen verleggen. Dit is mijn volgend streven.''

BELOFTE DS Events van Dennis van Soelen en Monique van Blokland is de meest veelbelovende Culemborgse ondernemer voor de komende 700 dagen. Dennis is twee jaar geleden gestart met DS Events. Zijn vader runde Café de Mart, waar hij vaak te vinden was. Later was hij enige tijd eigenaar van de Horlogerie.

DS Events is een cateringbedrijf, evenementenplanner en verzorgt verkoop en verhuur van de meest uiteenlopende feestartikelen. Bruiloften, verjaardagen, bedrijfsfeesten en evenementen als Culemborg Bijvoorbeeld zijn hem op het lijf geschreven.

Dennis: ,,Die prijs is hartstikke leuk en een beloning voor het harde werken van het hele team. We werden nu zelf in de watten gelegd, ik heb de zaal nog nooit zo mooi gezien.''

Dennis ziet de prijs als een vette beloning en heeft dit uitbundig gevierd tijdens Culemborg Bijvoorbeeld op de Markt. ,,Dat was ook een beetje ons feestje. We hadden niet veel tijd na de prijsuitreiking. Enkele medewerkers waren zelfs niet aanwezig, omdat ze op een andere locatie moesten werken. Het deed ons goed dat Culemborg Bijvoorbeeld een recordaantal bezoekers heeft getrokken. Ook daar waren we druk mee.''

Inmiddels kent DS Events vijf vaste en een hele horde oproepkrachten. Een goed team volgens de eigenaar, want een aantal van die medewerkers werkt al langer met hem samen. Zijn streven is om sterk door te groeien en de vleugels buiten Culemborg uit te slaan. DS Events zet meer in op verhuren in eigen beheer. Geen probleem, want hij heeft onlangs is bedrijfsruimte verder uitgebreid. Dennis heeft inmiddels de eerste aanzet gegeven om de Culemborgse belofte in te vullen.