• Theo van Dam

Binnenstadwinkeliers starten gratis bezorgservice voor alle inwoners van Culemborg

CULEMBORG De binnenstadwinkeliers zijn in week 43 gestart met een unieke, gratis binnenstadbezorgservice. Hiermee willen de winkeliers een extra service bieden aan alle klanten van de Culemborgse binnenstad. Alle aankopen overdag gedaan in de binnenstad van Culemborg worden dezelfde avond, gratis op elk adres in Culemborg thuis bezorgd.

Hierdoor kunnen de klanten zonder beperking, grote, volumineuze, zware en/of meerdere artikelen bij de binnenstad winkeliers kopen zonder zich zorgen te maken over hoe ze dit mee gaan nemen. Bovendien is er geen noodzaak om met de auto naar de stad te komen wat weer parkeerkosten scheelt en goed is voor de gezondheid en de leefomgeving.

LEEFKLIMAAT Dit is meteen het tweede speerpunt waarom de winkeliers met deze service gaan starten: een positieve bijdrage leveren aan het leefklimaat van de stad. Dit wordt gerealiseerd doordat er gebruik wordt gemaakt van een, 100% elektrische, Citroën Berlingo deelauto. Deze door Visscher2Go geleverde en door MyWheels gefaciliteerde deelauto zal naast de avondrit, overdag ook ingezet gaan worden als deel-, bezorgauto, waarmee een deel van de bezorgdiensten verzorgd gaat worden van enkele binnenstadwinkeliers. Deze winkeliers rijden nu per bedrijf met een eigen (benzine)bezorgauto door Culemborg. Door dit samen met een deelauto te doen, worden kosten bespaard en dat levert uiteraard ook weer klimaatvoordelen op.

Om dit extra onder de aandacht te brengen is dit onderdeel van de Green Deal die de binnenstadondernemers onlangs hebben afgesloten met het platform Energiek Culemborg. Hierin gaat men gezamenlijk streven naar een fossielebrandstofvrije binnenstad in een streven een bezoek aan de binnenstad nog prettiger te maken en eraan bij te dragen dat Culemborg in 2040 energieneutraal is. De binnenstadondernemers zien deze bezorgservice als een onderdeel van een nieuw elan in de binnenstad (gezelligheid, gastvrijheid, service en positiviteit) en willen op deze manier meer Culemborgers naar de binnenstad trekken.