• Neeltje van Triest

Blitzwear, trendy voor moeder en dochter

Advertorial

CULEMBORG Het Chopinplein heeft er een nieuwe toevoeging bij. Blitzwear, een trendy modeshop voor moeder en dochter. Eigenaar Nicole voelt zich helemaal thuis, helpt met veel plezier haar klanten, geeft graag positief commentaar, denkt mee, combineert en adviseert. Blitzwear biedt kleding van maatje 98 tot en met maat 60.

Half oktober heeft Nicole de deuren van Blitzwear geopend. Het was spannend, want de collectie draagt haar eigen handtekening en is anders dan het reguliere aanbod in de stad. Blitzwear is een nuchtere winkel die kleding voor elke portemonnee in het rek heeft hangen.

In de winkel staat een mevrouw te passen. Ze keurt een pittig zwart rokje met leuke blouse. Nicole pakt een riempje en toont hoe het nog leuker staat. Ze zoekt een vestje uit, maar dat is niet in de stijl van de klant. Dat andere kan wel. Even later vertrekt de klant met een brede glimlach en een compleet nieuwe outfit voor de feestdagen.

Een andere klant komt binnen, ze is nieuwsgierig naar de nieuwe collectie tunieken. Nicole legt uit dat ze deze weliswaar binnengekregen heeft, maar dat ze nog niet geprijsd zijn. Ze tovert wat modellen tevoorschijn en ook nu weer verlaat een tevreden klant de winkel. Nicole verandert regelmatig haar aanbod en heeft elke keer weer wat anders in de winkel hangen. Ze houdt van variatie en wil niet dat haar klanten allemaal in dezelfde outfit lopen.Nicole: ,,Zo gaat het hier vaak. Ik ben niet zo moeilijk en voor mij hoeft kleding niet duur te zijn om toch goed voor de dag te komen. De mensen zijn nieuwsgierig en lopen graag binnen. Ik hou met iedereen rekening, ook met mensen met een kleine beurs.''

Ze vertelt dat ze straks voor een klant nog even op zoek gaat naar een specifieke jas. Die koopt ze in om vervolgens de klant in alle rust de jas te laten bekijken, beoordelen en als het aanstaat te kopen. Maar dat hoeft niet. Als het toch niet naar wens is, hangt Nicole hem gewoon in de winkel.

Wie even lekker snuffelt kan genieten van leuke riemen, mooie waxbroeken, tunieks in vele maten en op nog meer manieren te dragen, handige shirts en tops, truien waar je in kunt wonen, gebreide jurkjes, warme jassen en behaaglijke vesten. Mooie meidenmode en mode met een knipoog voor moeders. Soms bij elkaar gezocht en soms bijpassend.

Model Indy zocht voor de foto een ballerina-achtig rokje en een bloesje met een strikje uit. Ze voelt zich helemaal mooi. Eigenaar Nicole gaat zelf meer voor makkelijke kleding die soepel valt. Dat werkt lekker. Alles is trendy en betaalbaar en helemaal Kerst 2017.

Nicole: ,,Kijk, zo'n pittig zwart rokje heb ik van klein tot groot op voorraad. Ook als je een 'curvy lady' bent kun je er leuk uitzien. In de gebreide truien staat zelfs geen maat vermeld. Deze zijn zo ontworpen dat ze bijna iedereen passen.

Inmiddels heeft Indy zich omgekleed en zoekt nog wat leuke kleding uit. Ze weet wat ze wilt en wat ze zelf mooi vind. Blitzwear is voor iedereen.

Blitzwear, Chopinplein 20, Culemborg. Open op dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 17 uur.