• Clemens Mulder, bestuurslid van de Stichting Caetshage, en kleinkind verrassen boerin Boudien

    Theo van Dam

Caetshage viert 10-jarig biologisch boerenbestaan

CULEMBORG Op biologische stadsboerderij Caetshage is het op 7 oktober van 10.00 tot 14.00 uur groot feest. Boer en boerin Tod en Boudien en zorgboerin Hilde zijn hier dan 10 jaar als ondernemers actief. Samen met collega's uit Culemborg en regio laten zij dat met een extra grote oogstmarkt zien en proeven. Koks bereiden de heerlijkste hapjes en drankjes. Voor jong en oud zijn er vele activiteiten, zoals de laatste beklimmingen van de watertoren voor de verkoop daarvan.

door Simon Dijk

Een bijna kale vlakte aan de Rijksstraatweg is omgetoverd tot een bloeiend bedrijf, waar doelstellingen van biologisch boeren, zorg, natuur, recreatie, ontmoeting en educatie samengaan. Eerlijke groenten, fruit en boeketten vinden via de eigen winkel, 200 abonnementen, reguliere winkels en restaurants nu volop hun weg. En Caetshage biedt meer: direct contact met de leverancier, zorg voor mensen in de dagbesteding en de sfeer van rust en respect voor mens en natuur.

De oogstmarkt is dit jaar een echte ontdekmarkt. Naast groenten en fruit zijn er producten van brood en bier tot tassen en cadeauartikelen. Bijzonder zijn het boomspreekuur om 10.30 uur, de wildpluk workshop van Kruidenkriebels om 11.00 uur en oude appelrassen proeven bij biologisch fruitbedrijf Lindegaard. Een figuurlijk voorproefje is te nemen van het boek 'Voer', op weg naar een gezond en duurzaam voedselsysteem. Letterlijk is het zelf pizza's beleggen en genieten van kookkunsten, zoals die van Una Volta kokkin Coos met 'raw food'. Of beleef Caetshage in een kuubkistrondje op de trekker.

Beklimmen van de Watertoren is 11.00, 12.00 en 13.00 uur. Aanmelden graag via contact@watertorenculemborg.nl onder vermelding van tijd en aantal beklimmers. Verzamelen: een kwartier tevoren bij Caetshage.