• CB

CB gaat rijden met Safety truck Volvo

CULEMBORG Minder verkeersongelukken en meer bewustwording voor veiliger weggedrag bij vrachtwagenchauffeurs en medeweggebruikers: dat is de reden dat Volvo Trucks Nederland een demovloot van 11 safety trucks heeft ontwikkeld. Logistiek dienstverlener CB gaat gebruikmaken van een van de safety trucks en breidt zo zijn wagenpark tijdelijk uit. Dinsdag heeft Van Dijk Culemborg de safety truck afgeleverd bij CB in Culemborg.

De safety trucks van Volvo zijn uitgerust met de nieuwste veiligheidsvoorzieningen en herkenbaar aan hun 'crash test' kleuren waardoor ze het thema veiligheid op een opvallende wijze uitstralen.

Arjan de Jong, Manager Vervoer CB: ,,Veiligheid is de belangrijkste drijfveer in het werk van onze chauffeurs. Samen werken we steeds aan bewustwording en vaardigheden en rusten we onze vrachtwagens uit met de nieuwste technieken zoals 360 graden-camera's en geavanceerde remsystemen. Toen Volvo met het initiatief van de safety trucks kwam wilde wij direct meedoen. Voor onze eigen mensen en medeweggebruikers is het gebruik van deze opvallende auto een onderstreping van veiligheidsbewustzijn."

De safety truck van Volvo zet CB in voor het reguliere werk en daarnaast zullen CB-chauffeurs helpen bij educatie en demonstraties op scholen.

Foto: Volvo Safety Truck bij CB in Culemborg