De berg op tegen kanker

Advertorial

Zwoegend via 21 haarspeldbochten naar de 1860 meter hoge top van de Alpe d'Huez: voor Alpe d'HuZes gaat Anja Elands met haar zoon Bryan en vriendinnen Berti Dubbeldam en Sietske Klein - de Jong op 1 juni lopend de kop bedwingen.

Voor de twaalfde editie van Alpe d'HuZes gaan bijna vijfduizend deelnemers ook dit jaar fietsend, hardlopend of wandelend de Franse berg op om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

De inkt van de inschrijving van het viertal is nog nauwelijks opgedroogd. Als Anja, Berti en Sietske eind maart horen dat de vader van een van hun vriendinnen kanker heeft, besluiten ze binnen een half uur om mee te doen aan Alpe d'HuZes. ,,Daar hoefden we niet over na te denken. In goede en slechte tijden staan we als vriendinnen voor elkaar klaar", vertelt Anja. "Voor haar vader en vele anderen gaan wij de Alpe d'Huez beklimmen om geld in te zamelen voor onderzoek, want iedereen wil dat niemand meer doodgaat aan kanker."Haar achtjarige zoon vergezelt de drie vriendinnen in Frankrijk. ,,Onze kleine mascotte Bryan heeft bijzonder verlof van school gekregen en gaat ook mee."

ETALAGE

Door het aanmeten van borstprotheses krijgt Anja in haar speciaalzaak, Elands Body Fashion, regelmatig van dichtbij te maken met de gevolgen van borstkanker. De etalage van haar lingeriezaak heeft ze gevuld met T-shirts, bidons en petjes van Alpe d'HuZes. In de paskamers hangen flyers en op de toonbank staat een rode donatiebox.

Gezamenlijk probeert het team 7500 euro op te halen voor onderzoek naar kanker. ,,Gezien de tijd die we hiervoor hebben is het een mooie uitdaging om dit voor elkaar te boksen." In de winkel verkoopt Anja voor vijf euro lippenbalsems van Forever waarvan de opbrengst ten goede komt aan Alpe d'HuZes. ,,Deze lippenbalsems gaan we het laatste weekend van mei ook verkopen op de Oldtimerdag 27 mei en het Vrijstadfestival op 28 mei. We gaan hiervoor flink aan de bak."

Op zaterdag 27 mei organiseert Your Workout uit Beusichem een Duo Bootcamp voor dit goede doel. De Bootcamp vindt plaats om 9.00 uur op De Meent in Beusichem en wordt door hun personal trainers gegeven. Iedereen mag een bedrag doneren waarna Your Workout ook nog eens een bijdrage aan donatie zal doen. De Bootcamp is toegankelijk voor iedereen, dus neem je kind, vriend of buren mee.

Op de website van Alpe d'HuZes heeft het viertal als de Elandjes, zoals ze zichzelf noemen, een actiepagina aangemaakt waarop men geld kan doneren.Van alle kanten wordt enthousiast gereageerd op de actie van het viertal. ,,Iedereen vindt het geweldig dat we het besluit hebben genomen om mee te doen."

TRAINING

In tegenstelling tot andere teams hebben de vier nog maar nauwelijks de tijd gehad om te trainen. Al baart dat de vrouwen geen zorgen. ,,In de groepsapp zwepen we elkaar op en we doen ons best om zoveel mogelijk kilometers te maken", vertelt Anja. "Boven komen we wel. We slepen ons er samen doorheen en blijven bij elkaar", zegt ze overtuigd. ,,En ook Bryan komt boven. Waarschijnlijk nog het meest makkelijkst van ons allemaal.

Geld sponsoren aan de Elandjes voor Alpe d'HuZes? Ga naar de actiepagina: www.deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/deelandjes