• gemeente Culemborg

'Dit kantoorpand leent zich voor transformatie'

CULEMBORG Eén kantoorpand aan de Landzichtweg wordt verbouwd tot woningen. De vergunning is verleend. Naar verwachting zijn de 17 appartementen eind 2018 klaar voor verhuur. Wethouder Collin Stolwijk is blij met het plan. ,,In Culemborg willen we ook met onze bestaande gebouwen duurzaam omgaan. Dit plan past helemaal in onze woonvisie."

Het plan om het kantoorpand aan de Landzichtweg te transformeren tot woningen komt van Kroezen Vastgoed Groep. ,,Er zijn meer kantoorpanden die leeg staan. Maar de panden aan de Landzichtweg lenen zich erg om er woningen van te maken. De ligging vlakbij Parijsch is gunstig en de buitenkant straalt al 'wonen' uit", vertelt Stefan Kroezen enthousiast. ,,Bovendien is de basis van het gebouw goed. In het midden van de panden zijn het trappenhuis en de lift. Dat is heel gunstig. Want als je die er nog in moet maken, dan komt er een heel ander prijskaartje aan de verbouwing te hangen. Die combinatie van factoren maakt dit plan mogelijk."

De keuze om er appartementen voor de verhuur in te maken, heeft alles te maken met een tekort aan huurwoningen in het middensegment (710 en 890 euro per maand). In het pand aan de Landzichtweg komen straks vier woonlagen met appartementen variërend van 50 tot 80 m2. (twee tot vijf kamer appartementen met balkon of buitenruimte). ,,We zien in Culemborg echt een tekort aan huurwoningen in het segment net boven de sociale huur en onder de wat duurdere vrije sector huurwoningen. Met dit project doen we iets aan het opvullen van dat gat op de huurmarkt", aldus Stolwijk.

Info: Weeda&Jellema Makelaardij, 0345-516666, info@w-j.nl