• ccarmarkt.jpg
    Markt

    Janus Visser

Drie finalisten voor Win je Winkel Culemborg

CULEMBORG De afgelopen dagen heeft de jury van Win je winkel Culemborg verkennende gesprekken gehad met zes idee-indieners. Stuk voor stuk mooie ideeën die goed passen in de stad. Drie ideeën zijn in de ogen van de jury geknipt voor het pand van de Win je Winkel. Deze partijen gaan door naar de finale.

De finale is op 10 april. Wie wordt de winnaar en kan zijn eigen winkel beginnen? De volgende kandidaten strijden om de inzet:

Escape room

Michel Rietveld en Bryan Klunder, twee jonge ondernemers uit Culemborg hopen de binnenstad binnenkort te verrijken met een escape room, met als thema de geschiedenis van Culemborg.

Espressobar

Marieke Freriks uit Meteren wil in het pand een espressobar met een totale koffie en thee experience starten.

Klasse Lokaal

Carolien Slijboom en Jetty Yntema uit Culemborg willen in de stad starten met een Winkel met maatschappelijk karakter. Een leuke eerlijke horeca plek voor de middelbare school jeugd in combinatie met eerlijke producten uit de stad en de regio.

De finalisten gaan hun 'pitch' voorbereiden. De jury verwacht op 11 april de uitslag bekend te kunnen maken.

Ook de ideeën die niet geselecteerd zijn voor de finale hebben een duidelijke sterke eigen kracht. De organisatie van Win je winkel blijft in contact met deze ondernemers om te bekijken of zij ook een plek kunnen krijgen in de mooie Culemborgse binnenstad. Dat gaat om een winkel voor en door Culemborg; een winkel met al het moois uit Culemborg in combinatie met horeca; een winkel met kunst, ambacht, workshops, producten van de stad en over de stad in combinatie met horeca en een praktijk voor huid en lichaamsverzorging annex afslankstudio.

Citymanager Marnix van Namen: ,,Door Win je winkel hebben we niet alleen drie prachtige finalisten uitgedaagd met hun plan te komen. We zijn ook met initiatiefnemers en startende ondernemers in contact gekomen. We willen samen bekijken welke mogelijkheden er zijn in de stad. Daar ga ik zeker mee verder na afsluiting van de Win je Winkel actie. Binnenkort stellen we de finalisten verder voor op de Facebookpagina @winjewinkelculemborg."