• Rabobank West Betuwe
  • Rabobank West Betuwe

Drukbezochte ledenavond Rabobank West Betuwe

TIEL Rabobank West Betuwe hield maandag haar jaarlijkse ledenavond. Ruim 500 leden waren naar de Schouwburg & Theater Agnietenhof in Tiel gekomen, waar ze werden geïnformeerd over de ontwikkelingen van de bank en haar maatschappelijke rol. Tevens werden vijf leden van de ledenraad herbenoemd en drie nieuwe leden benoemd voor een periode van vier jaar.

Directievoorzitter Hans van Zuijdam praatte de aanwezigen bij over de strategie en ambitie van de bank. ,,Onze maatschappelijke ambitie is samen met andere partijen de wereld een beetje beter maken; in Rivierenland doen we dat samen met verschillende partijen, zoals het onderwijs (zoals het ROC Rivor Praktijklab), bedrijfsleven en de lokale overheid. Komend jaar gaan wij aan de slag met de thema's voedselzekerheid, zelfredzaamheid, duurzaam ondernemerschap en lokale leefbaarheid. Samen met klanten en verschillende maatschappelijke partijen uit ons gebied willen wij de problemen aanpakken", aldus van Zuijdam. Vervolgens stelde de nieuwe directeur Private Banking & Particulieren, Ans Looije-Verhoef, zich voor aan de leden.

(HER)BENOEMING LEDENRAAD Rianne Boon, Judith de Gier, Yvonne Termeer, Corine Weiman en Yvette Alders zijn herbenoemd als leden van de ledenraad van Rabobank West Betuwe. Nieuw toegetreden zijn Natascha den Hartog, Tatsiana van Neerbos en Alija Ibrahimovic.

Gastspreker was weervrouw Helga van Leur, onder meer bekend als weerpresentatrice op radio en televisie. Met veel bevlogenheid en humor nam ze de aanwezigen mee in haar verhaal over klimaatverandering, de gevolgen ervan en hoe gedrag kan leiden tot duurzaamheid. Ze daagde de aanwezigen uit kritisch na te denken over hun eigen CO2-afdruk en hoe ze deze kunnen verminderen. Én daardoor een duurzame toekomst kunnen neerzetten voor hun (klein)kinderen.

LOKALE INITIATIEVEN Het verhaal van Helga werd ondersteund door zeven lokale en regionale energiecoöperaties die zich presenteerden in de Agnietenhof. Betuwewind, Betuwestroom, 11duurzaam, Het Nieuwe Wonen Rivierenland, NBC Rivierenstroom, Coöperatie Lingewaar en Vrijstad Energie lieten de leden zien, welke mogelijkheden er zijn om te verduurzamen.