• Duits en Lauret
  • Duits en Lauret
  • Duits en Lauret

Duits&Lauret scoort opnieuw internationaal

CULEMBORG Tijdens de Brussels Beer Challenge is de Bière de Garde Brune van de in Fort Everdingen gevestigde Fortbrouwerij Duits&Lauret bekroond met twee gouden medailles.

De Brussels Beer Challenge is een toonaangevende bierkeuring met een groot internationaal deelnemersveld. De wereldtop aan bierkeurmeesters is er vertegenwoordigd om de bieren te beoordelen.

De Duits&Lauret Bière de Garde Brune is 1 van de bewaarbieren van de brouwerij. Inmiddels zijn er 4 jaargangen beschikbaar. Het bier rijpt onder ideale omstandigheden in de bomvrije gebouwen van Fort Everdingen.

Van de landen die meer dan 100 bieren hadden ingezonden werd de beste inzending van het land gekozen. Naast Nederland waren dit Amerika, België en Brazilië. Niet alleen won de Bière de Garde Brune goud in de Dubbel Abdij/Trappist stijl, maar ook een prijs voor de beste Nederlandse inzending: de "Dutch Revelation" gouden medaille.

Duits&Lauret bestaat nu ruim 8 jaar en is sinds kort gevestigd op Fort Everdingen. Het is niet de eerste keer dat de brouwerij prijzen in de wacht sleept. In 2012 en 2013 werden de Dubbelbock en de Stout van Duits&Lauret al bekroond met een zilveren medaille op dezelfde 'Brussels Beer Challenge'. Vorig jaar vielen maar liefst 3 bieren hier in de prijzen. De Winterstout heeft in 2013 op de International Brewers Competition in Tokyo de zilveren medaille gekregen in de categorie "Foreign-Style Stout. Het Lustrum bier, de Extra Blond, behaalde er brons.

In totaal wonnen de Nederlandse brouwers 23 medailles. Dit hoge aantal maakt de uitverkiezing tot "beste Nederlandse inzending" extra bijzonder.

Meer info op: http://www.duitslauret.com