• Neeltje van Triest

Een goed slot in een degelijke deur

CULEMBORG Veilig hang- en sluitwerk, een leuk greepje, kastknopje of bijpassend scharnier. Maar ook glas voor deuren en ramen en bijvoorbeeld het dupliceren van sleutels en vervaardigen van naambordjes. Bij Deur & Design Centre zijn ze van vele markten thuis. Handige weetjes worden afgewisseld met veilige tips.

De medewerkers van Deur & Design hebben lol in hun werk, weten waar ze over spreken en gaan graag met de klant in gesprek om ze optimaal voor te lichten. Roland: ,,Momenteel is er bijvoorbeeld heel veel vraag naar stalen deuren. Vooral de stalen deuren met horizontale belijning zijn populair. Maar daar hoort ook een stalen kozijn bij. Voor wie daar niet zo'n grote verbouwing aan vast wil knopen, maar toch de uitstraling van zo'n deur in huis wil, hebben we een goed alternatief. Dat is de houten deur met stalen uitstraling. Je moet er echt aan voelen om te weten dat het geen staal is. Past in elk deurkozijn en maatwerk is ook mogelijk."

Samen met Marianne ziet hij regelmatig hoe de klanten zich verwonderen als ze deze deur zien. Naast de houten deur hangt wel een stalen deur, waardoor het niet zichtbare verschil in uiterlijk benadrukt wordt. Marianne vult aan: ,,Het zijn prachtige deuren die de sfeer van een huis helemaal kunnen veranderen. Passend beslag erbij en dan heb je ook wat. Vanzelfsprekend worden de deuren op professionele wijze afgehangen door mede-eigenaar Essa."

In de winkel is daarnaast heel veel beslag voorhanden. Deurkrukken van super strak tot monumentaal, romantisch of gewoon functioneel. Allerlei grepen van de meest uiteenlopende materialen en in alle kleuren van de regenboog. Regelmatig worden ze gevraagd om na een inbraak deugdelijk hang- en sluitwerk te verzorgen, maar dan is het kwaad al geschied. Preventie is veel belangrijker en dat kan volgens Roland en Marianne niet vaak genoeg benadrukt worden. ,,Als uw woning door ons wordt beveiligd volgens de eisen van het politiekeurmerk veilig wonen ontvangt u van ons een certificaat. Vaak geven verzekering maatschappijen dan korting op uw inboedel verzekering."

Roland: ,,We verkopen niet alleen deuren, beslag en sloten, maar herstellen ook ramen en kozijnen na een inbraak. We specificeren de rekening dusdanig, dat er geen vragen voor de verzekering meer overblijven. Daarnaast maken we sluitplannen, bijvoorbeeld wie met welke sleutel waar mag komen en maken we cilinders gelijksluitend, zodat met één sleutel alle deuren geopend kunnen worden. Het is allemaal specialistisch werk dat we al jaren doen. Het geeft de mensen veel rust als ze weten dat ze kunnen vertrouwen op een goede afsluiting van hun huis."

Deur & Design Centre is er voor de particulier, maar ook voor aannemers en het bedrijfsleven in zijn algemeenheid. Het bedrijf is gevestigd aan de Varkensmarkt 6 in Culemborg. Meer informatie via telefoonnummer 0345-532911 of op www.deurdesign.com.