• Tanja Moody

Eigentijdse huiselijke sfeer

Advertorial

Door Tanja Moody

CULEMBORG Brasserie Het Kasteeltje biedt een eigentijdse, huiselijke sfeer en een mooie toegankelijke kaart met de heerlijkste gerechten voor ontbijt, lunch en diner. Het Kasteeltje is daardoor de perfecte locatie om samen met familie, vrienden of zakenpartners bij te praten en te genieten van lekker eten en drinken. Eigenaar Victor Meijer voelt zich betrokken bij zijn gasten. ,,Ik merk dat de mensen hier echt op bezoek komen. Ze willen ontspannen of als het buiten rustig is, hierbinnen de drukte en gezelligheid opzoeken. Juist omdat we zo kleinschalig zijn, hangt in de brasserie een haast romantische persoonlijke sfeer. Onze gastheren en -dames vinden het fijn om persoonlijke aandacht te geven. Bij Het Kasteeltje voelt iedereen zich snel thuis."

Ze zijn hartstikke trots op de manier van koken. ,,We koken heel puur met veel verse kruiden. We maken alles zelf. Daarom zie je ons de hele dag bezig met sausen, soepen en stoofschotels. Natuurlijk mogen onze gasten altijd een kijkje nemen in de open keuken en 'het nieuwsgierig aagje uithangen'. De koks vinden het leuk als de mensen een praatje maken vanuit de garderobe die naast de keuken is gelegen. ,,Onze gasten laten vaak even weten hoe het heeft gesmaakt!"

Zodra het zonnetje schijnt, ploffen de mensen neer op het terras, waar je lekker beschut van een goed glas en een goed gesprek kan genieten. Soms vinden ze het lastig om te zien welk terras bij Het Kasteeltje hoort en welke bij Café de Mart. Onze terrassen zijn echt verschillend en wij hebben een fijne relatie, waardoor wij het samen midden op de Markt heel gezellig maken."

Dat Culemborg door steeds meer buitenlanders wordt bezocht, ziet Victor wekelijks. ,,De toeristen uit onder andere Spanje, Duitsland en België zijn echt superleuk. Ook voor hen is bij ons veel te vinden, als ze meer luxe willen. Landgenoten ontmoeten elkaar op ons terras en komen zo in gesprek. Vorig jaar stonden we uitgebreid in een krant in Duitsland over de Betuwe. Dan zie je ze lopen met die bewuste krant in de hand op zoek naar ons. Doordat we goed samenwerken met de B&B, de campings, de jachthaven en alle partijen die Culemborg op de kaart zetten, zie je dat de (binnen) stad steeds mooier, gezelliger en levendiger wordt."

,,Ook met vegetariërs en mensen met een specifieke allergie houden we rekening. Dat vinden we gemakkelijk omdat we alles zelf maken, verse ingrediënten gebruiken en goed zijn ingespeeld," vertelt Victor. ,,Mijn moeder heeft een gluten en lactose intolerantie, daarom ben ik er vertrouwd mee. Het is gevarieerd en hoeft echt niet duur te zijn. Bovendien eet ik zelf ook zo gezond mogelijk en met veel verse groenten, juist dat zie je terug op de kaart en in de gerechten."

,,Wat je echt moet proeven zijn onze cheesecakes. Een paar keer per week maken we die helemaal zelf. Als gasten een cheesecake bestellen, houd ik altijd stiekem in de gaten hoe ze reageren na die eerste hap. Alle passie en liefde die wij in het koken stoppen, dat proeven de gasten dan écht. Fantastisch om ze zo zien te genieten."

Brasserie Het Kasteeltje is 7 dagen per week geopend vanaf 10.00 uur en de keuken sluit om 21.30 uur | Markt 30 | 4101 BX Culemborg | 0345-549339 | www.brasseriehetkasteeltje.nl