• Vrijstad Energie

Elektrische auto uitproberen op Belevingsdag Elektrisch Rijden

CULEMBORG Op zaterdag 7 juli van 11.00 tot 15.00 uur houdt het ontwikkelteam elektrisch rijden van de coöperaties Vrijstad Energie en Coöperatieauto samen de eerste Belevingsdag Elektrisch Rijden voor Culemborgers. De startlocatie is op de parkeerplaats aan de Hendrik Marsmanweg, naast het gebouw van ELK-welzijn. Op deze locatie zijn vergevorderde plannen voor het eerste met zonnepanelen overdekte elektrische laadplein in Culemborg.

Het ontwikkelteam wil elektrisch rijden in Culemborg een sterke impuls geven: ,,Wat elektrisch rijden betekent, kunnen we het beste overbrengen door mensen het zelf te laten beleven; vandaar het idee van de belevingsdag. Verder bruisen we van de ideeën en plannen om het voor alle automobilisten aantrekkelijk te maken om binnen afzienbare tijd in een e-auto te rijden."

De gemeente Culemborg heeft als groene doelstelling om over 8 jaar al 1500 e-auto's te hebben rijden, dus het wordt hoog tijd om nu samen aan de slag te gaan. Het ontwikkelteam werkt daarin samen met een aantal netwerkpartners. Een van die partners is Visscher2Go die ook op de belevingsdag aanwezig zal zijn met een aantal elektrische deelauto's.

Op 7 juli staan er verschillende elektrische auto's klaar voor de start en kunnen vragen aan de bijrijders en aan het ontwikkelteam worden gesteld.

Wethouder Joost Reus opent de Belevingsdag Elektrisch Rijden om 11.00 uur. Daarna kan het beleven beginnen. Neem je rijbewijs mee als je ook een elektrisch ritje wilt maken. Kom lopend of op de fiets naar de parkeerplaats en reserveer van te voren een tijdstip naar keuze op: cooperatieauto.nl/belevingsdag.